BEZOEK STAATSSECRETARIS – VEEL BELANGSTELLING VOOR LOGISTIEK010

BEZOEK STAATSSECRETARIS – VEEL BELANGSTELLING VOOR LOGISTIEK010

Maandagmiddag 19 februari vereerde Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Rotterdam met een bezoek. Een van de redenen daarvoor was overleg met wethouder Langenberg over (verkeers)maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit. Met emissievrije tuk-tuks maakte ze met haar gezelschap een rondrit langs diverse plekken in de stad.

Er is een bezoek gebracht aan een stadsparkeergarage met oplaadvoorzieningen en is er een toelichting gegeven op de reconstructie van de Coolsingel naar een Stadsboulevard. De duurzame excursie eindigde op het Schouwburgplein, waar in de Schouwburg het project Seven Square Endeavour (7SE) werd gepresenteerd. Zeven culturele pleinen in verschillende wereldsteden fungeren als proeftuin om klimaatbestendig en energieneutraal te worden. Daarnaast moeten de pleinen voor gebruikers en omwonenden gezond en aantrekkelijk zijn.

Als letterlijke uitsmijter sprak staatssecretaris Van Veldhoven nog met vertegenwoordigers van 6 ondernemingen. Deze ondernemingen zijn zeer betrokken bij Logistiek010 en werken met steun van de gemeente aan emissievrije stadslogistiek. Deze bedrijven zijn.Retourette, DHL Express, P van der Velden, Renewi, Kappa Koeriers en Breytner. De elektrische voertuigen waarmee deze koplopers van dag tot dag het goede voorbeeld geven mochten zich verheugen in actieve belangstelling. De staatssecretaris bleek op de hoogte van de hoge aanschafkosten voor deze voertuigen. Ze is het er mee eens om te onderzoeken om hoe die meerkosten sneller terug te verdienen zijn door de maatschappelijke waarde van de bespaarde CO2-emissie toe te rekenen aan de voertuigen.

Bron: Logistiek 010